28 Aralık 2011 Çarşamba

New York İpucları -Part 1-






Bu yazı New York'a ilk kez gidecek olanlar için birkaç öneri verilmek üzere yazılmıştır.
Öncelikle belirteyim,cebinize bol para koyun arkadaşlar.1$'a satın alabileceğiniz tek şey yine 1$'dır :) Bana çok pahalı geldi bu şehir size nasıl gelir bilmem.


Tarih:15/12/11 Saat:00:47
Otel rezervasyonunu yap
tırarak istanbul-New York seyahatimizin ilk adımını atmış bulunuyoruz.
PS:Kişiler , zaman ve yerler tamamen gerçektir.
Otel Adı: Four Points by Sheraton Long Island City (aşağıda link i mevcut ama ben  www.booking.com  dan yaptım rezervasyonumu size de tavsiye ederim.)
   Four Points by Sheraton

üstte sağda ,otel odamızın manzarasını görüyorsunuz.10
$ fazla verdik "city view" olduk.
Metroya çok yakın.  mta  trafik çilesi ve taksi parası vermeden Manhattan'ın göbeğine kadar 10-15dk da gidiyorsunuz.
MTA'nın sitesi ingilizce bilene gayet basit .Fiyat ve harita bilgisine rahatlıkla ulaşılabiliniyor.
İsterseniz metro durağının hemen altında kahvaltı için Yunanlıların işlettiği (Zante Deli) "Dinner" var.Gayet sıcakkanlı ve yardım severler.Keza otel çalışanlarıda öyle.Okuduğum diğer New York otel yorumlarında otel çalışanlarının kötülüğünden ,otelin pisliğinden ve yer kazanmak adına geliştirilmiş "ortak banyo" kavramından dolayı bunları yazmakda fayda görüyorum.
Gayet temiz gördüğünüz gibi.Neyse devam edecek olursak metro durağının adı 39th. Geçen trenler N ve Q. Aktarmayla ister havalimanına (JFK yada LGA) isterseniz manhattan a gidiyorsunuz.Havalimanından şehre geliş yaklaşık 8$ (5$ airtrain+2.25$ metro).Ortalama 30dk sürüyor havalimanı şehir arası.
Tekrar başa dönelim biz.Sabah 07:00'de evden çıktık.Yaklaşık 08:30'da havalimanındaydık ama bunu birazda benim yoldaki kestirmeleri bilmeme borçluyuz malum İstanbul trafiği.
Önce güvenlik kontrolleri.Toplam iki defa X-ray cihazından geçiş.Yaklaşık 6 defa özel güvenlik şirketinin sorgusu.
-Bavulu sen mi hazırladın?
-Ne zaman hazırladın?vs...
Pasaporttan geçmeden önce devlet babaya kişi başı 15TL "arrivederci" vergisini ödemeniz gerekiyor.Pasaporttan sonra zaman varsa ister bankaların salonlarına gidersiniz (yeme içme beleş)ister "Duty Free" gezersiniz ama çok da free değil dikkat .Bir Türkiye klasiği olarak bizim ülkemizin free shopları bile pahalı :) Eğer içki alırsanız bi güzellik yapıyorlar size taşıttırmıyorlar boarding kapıya getiriyorlar.
İlk defa Boing 777-300 kusür bi uçağa biniyoruz ve dibim düştü. Önceki tecrübelerimde Airbus 340 lar vardı . Son hallerini bilmem ama biraz rahatsızda vesselam.Bu öyle değil,koltuk aralığı çok ideal,interaktif eğlence konsulu var.Film ,müzik ,oyun ve dışarıyı gösteren kamera.İnsan uçuş nasıl geçti anlamıyor.
Uçuş kalkış sırası beklemesiyle yaklaşık 12 saat sürdü.Güvenlik kontrolünde fazla sıra yoktu en azından biz ordayken.Bagajlarımızı alıp asansörle Airtrain'in olduğu yere kolaylıkla gittik metroya aktarma yaptık ve sadece iki vasıta ile 8$'a oteldeydik.
Sabah saat farkından dolayı erkenden kalkıp metro ile Manhattan'a geçtik.5ave.durağında yani Central Park'ın güneybatı köşesinde indik.Başladık aşağı doğru yürümeye . Dünyanın moda ve lüx merkezi 5.cadde. ---Devam Edecek---











Yazar Notu:

Yorum yaptığınız ve "İzleyici" olduğunuz için şimdiden teşekkürler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder